Anita Nilsson, processledare Temagrupp Barn och unga |
- Vi vill skapa så mycket delaktighet som möjlighet. Få in perspektivet från de som dagligen arbetar med barn och unga, berättar Anita Nilsson, processledare i Temagruppen Barn och unga*.
- Vårt högsta mål är att det ska bli skillnad för våra barn och unga. Målet med samverkan och organiseringen mellan kommun och sjukvård är att vi ska göra nytta för barn och familjen. Vi behöver börja prata om vår gemensamma plattform för samverkan, så att det familjecentrerade arbetssättet blir något på riktigt. Inte bara något på pappret. Dialogworkshopen ger delaktighet, energi och konkreta åtgärder som genomförs direkt lokalt, fortsätter Anita Nilsson.
En dialogworkshop sätter fokus på att identifiera nuläge, skapa hopp om framtiden och konkreta handlingar för arbetet framåt. I utvärderingarna av dialogworkshopsen har deltagarna gett höga omdömen vad gäller nyttan i det vardagliga arbetet och nyttan i att stärka samverkan. Nu kommer NOSAM-grupperna** att arbeta vidare med att prioritera de konkreta handlingarna i det fortsatta arbetet.
”Att utveckla det familjecentrerade arbetet möjliggör att utveckla verksamma metoder för tidiga insatser. (Citat från deltagare)
.......................................................................................................................
*Temagruppen Barn och unga arbetar för att öka samverkan mellan kommun och sjukvård i Västra Götalandsregionen och ska nå det övergripande målet: Barn och ungdomar ska lyckas i skolan.
Läs mer >> Temagrupp Barn och unga
**NOSAM:s uppdrag är att gemensamt definiera och arbeta utifrån personers behov av insatser från kommun och region i närområdet samt med de uppgifter som beskrivs i verksamhetsplanen för kommun och sjukvård, samverkan i Göteborgsområdet.
Läs mer >> NOSAM